Berry busk bjerg te

Bjergte Gaultheria er en populær bærbusk, især omkring juletid. De stedsegrønne blade og de udtryksfulde røde bær egner sig perfekt til atmosfæren i den periode. Derfor er de så populære som vinterdekoration til terrasser og altaner.

Egnet bunddække
Bjergte er også et særdeles velegnet bunddække, især som vegetation under løvfældende buske. Med deres hvide blomster i juni, de knaldrøde bær om efteråret og deres smukke lillafarvede blade giver de en lang periode med seglæde. Vidste du, at de knaldrøde bær dufter vidunderligt, når du knuser dem?

ligner
Perlebæret Pernettya har lyserøde, røde eller hvide bær og minder meget om bjergte.

Biodiversitet
Bærbuske er også vigtige for biodiversiteten. Fugle, insekter og små dyr elsker deres blomster og bær. Naturen har indrettet dette pænt, for mange bærdannende planter er afhængige af frøspredning fra fugle for deres reproduktion.

Vidste du
Vidste du, at olien fra Gaultheria, også kendt som bjergte, bruges som krydderi til for eksempel tandpasta og tyggegummi?

Bjergte Gaultheria er en populær bærbusk, især omkring juletid. De stedsegrønne blade og de udtryksfulde røde bær egner sig perfekt til atmosfæren i den periode. Derfor er de så populære som vinterdekoration til terrasser og altaner. Egnet bunddække Bjergte er også et særdeles velegnet bunddække, især som vegetation under løvfældende buske. Med deres hvide blomster…

Bjergte Gaultheria er en populær bærbusk, især omkring juletid. De stedsegrønne blade og de udtryksfulde røde bær egner sig perfekt til atmosfæren i den periode. Derfor er de så populære som vinterdekoration til terrasser og altaner. Egnet bunddække Bjergte er også et særdeles velegnet bunddække, især som vegetation under løvfældende buske. Med deres hvide blomster…

Leave a Reply

Your email address will not be published.